lauantai 14. syyskuuta 2013

Treenikauden avaus!

Mahtava ilta! Lähdettiin liikenteeseen Tiiti+Dj mulla ja Laeka meni omistajansa kanssa. Alussa oli hirvee draivi päällä, että joutu tosissaan toppuuttelemaan, mutta hiekkatiellä saivat sitten vähän spurtata. Käytiin alussa koirapuistossa pyörähtämässä, kun odotettiin Micoa ja sen omistajaa.

Oltiin vetolenkillä kaksi tuntia, toki siihen sisältyi nopea koirapuistovisiitti, juottotauot ja kuvaustauot. Noin puolet matkasta Tiiti ja Dj oli parina mulla. Koirien ohitukset sujuivat todella hyvin, silloin kun Tiiti oli ohitettavan koiran puolella. Se kun vaan painaa ohi eikä ole kiinnostunut muista koirista vetolenkeillä. Dj taas alkaa rähisemään ja yrittää vetää luo, joten oli vähän hankaluuksia Djn jäädessä ohitettavan koiran puolelle. Niistä kuitenkin selvittiin! Sitten pidettiin kuvaussessio yhdellä aukeella paikalla, missä oli edes vähän valoa. Kokeiltiin eri kokoonpanoja, kuten Tiiti+Laeka kärjessä ja Dj tai Mico pyörässä, ja myös niin, että Mico oli kärjessä ja Tiiti+Laeka takana. Tosiaan näin mentiin vain muutamia kymmeniä metrejä aina jonkun ollessa jäniksenä ja samalla räpsittiin kuvia. Oli ehtinyt tulla jo liian hämärä ja kun jouduin edestäpäin kuvaamaan ollessani jäniksenä, niin kuvat ovat todella epäselviä ja epätarkkoja. Pahoittelut :( Mutta onpahan nyt edes jotain. 








Kuvaus- ja juottosession jälkeen jatkettiin matkaa, niin että Tiiti oli mulla yksin ja Dj meni Laekan pariksi. Mentiin Tiitin kanssa jonon kärkenä, ja mä en voi kun vaan hämmästellä aina uudestaan ja uudestaan tota koiraa. Eteenpäin kulki tasaisesta vauhtia, välittämättä liikkeessä missä muut on. Laukalla tai ravilla. KAIKKI koirien ohitukset täydelllisesti. Ei edes vilkaissut sivulle. Suunnat, ja koira meni minne käskettiin. Oikeaan mennessä selvästi joutuu miettimään, että ööm, mutta kääntyy lopulta silti. Odotellessa yritti kyllä aina kääntyä pälyilemään missä muut on, mutta silti, en voisi olla iloisempi! Mentiin extempore jonnekkin Mustikka?vuorelle, oli ehtinyt tulla ihan pimeää, mutta onneksi jotain näki. Ylös vuorelle oli kamala ylämäki, mutta ylhäällä oli aivan mahtavaa. Sinne täytyy päästä päivällä ajamaan kameran kanssa! Fiilis oli koiralla että mulla aivan mahtava, kun siellä ylhäällä mentiin pimeessä. Lasku ei ollut onneksi niin jyrkkä, että siitä selvittiin. Sitten vielä pieniä pimeitä hiekkateitä pitkin takaisin lähtöpaikkaan. Mamma on niiiin ylpeä pienestä koirastaan <3

Djn ja Laekan tullessa perässä huutelin aina Dj:tä koirien ohituksissa, ettei lähtisi sinne. Ohituksia lukuunottamatta Dj ja Laeka menivät aivan mahtavasti parina :)! Aloittelija Dj on myös hieno <3

Kohta lähden hakemaan koirille sapuskaa eläinkaupasta ja illasta voisi puuhailla jotain. Onko lukijoilla jotain toivepostauksia?




2 kommenttia:

  1. Haha toi vetohomma näyttää hauskalta :D Onks noilla riistaviettiä? Mietin vaan et mitäs jos joku pupu hilpasee vierestä juoksuun, lähteekö ne perään? Niin ja kun nyt pääsin kyselemisen makuun, niin miksei Sandy ole mukana, eikö sitä kiinnosta tuollainen touhu? Ja voi Tiiti kuulostaa kyllä niin hienolta koiralta, saat olla ylpeä siitä :) Mulla ei oo postaustoiveita, palaan asiaan jos tulee jotain mieleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiitillä on kova riistavietti, esim lenkeillä jänikset, ketut, kissat, siilit ja oravat saavat pasmat aika sekasin hetkellisesti. Vapaana ollessaan lähtisi perään. Oikeastaan eilen vasta ekaa kertaan juoksi orava puuhun yhtäkkiä tienpenkasta, Tiiti syöksähti sitä päin mutta sain sen tiukalla käskyllä jatkamaan matkaa. Kerran canicrossatessa rusakko juoksi pellolla edessä kun oltiin tiellä, niin se antoi Tiitille kyllä potkua mutta ei sillonkaan lähtenyt pellolle kun kielsin. Ei ole vielä tullut vastaan sellasta tilannetta, että jänis tms. oisi tullut kunnolla vastaan vetohommissa, niin en tiedä. Uskon kyllä Tiitin kiihtyvän ja yrittää varmasti lähteä perään, mutta sitten pitää vain kieltää ja kannustaa jatkamaan matkaa. :)

      Sillon kun lähden kauemmas/porukassa treenaamaan, en ota Sandya mukaan. Sandyllä en viitsi vedättää, koska sillä on ylipainoa ja haluan säästellä lonkkia. Kotona treenatessa otan sen mukaan juoksemaan vapaana perässä, tai sitten ystäväni pyöräilee Sandy vierellään. Jos lähden juuri esim. Laekan omistajan ja isomman porukan kanssa treenaamaan, Sandy saattaisi jäädä jälkeen :)

      Ja kiitos paljon, vaikka Tiitin kanssa on ollut ja on joitakin ongelmia, on se kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut pakkaus, josta olen todella ylpeä <3 Aivan kuten Sandystakin :)

      Poista

Rohkeasti vain!